diabetes mellitus


diabetes mellitus 1.0

(gezondheid, geneeskunde en zorg; specialistisch)

stofwisselingsziekte waarbij het bloed herhaaldelijk een te hoog suikergehalte heeft als gevolg van een tekort aan insuline; verzamelnaam voor diabetes type 1 en diabetes type 2; suikerziekte

Semagram (extra betekenisinformatie)


Diabetes mellitus…

is een ziekte

      Algemene voorbeelden


      Diabetes mellitus, ofwel suikerziekte, is een chronische stofwisselingsziekte die gepaard gaat met een te hoog glucosegehalte in het bloed. Bij diabetes mellitus is het lichaam niet meer in staat om glucose goed te verwerken. Dat komt omdat er te weinig of geen insuline wordt aangemaakt of omdat het lichaam ongevoelig is geworden voor de insuline. Insuline is nodig voor het transport van glucose uit het bloed naar de lichaamsweefsels.

      https://hulpgids.nl/informatie/ziektebeelden/diabetes-mellitus

      Diabetes Mellitus is een stofwisselingsziekte waarbij de glucoseregulatie in het lichaam verstoord is. Dit kan komen doordat het hormoon 'insuline' volledig ontbreekt in het lichaam (type 1) of doordat insuline niet voldoende aanwezig is of niet functioneert (type 2).

      https://www.zorginhouten.nl/zorgprogramma-diabetes/

      EDTA heeft een bloedsuikerverlagende werking en heeft om die reden een gunstig effect op diabetes mellitus (suikerziekte).

      http://www. wellness. demon. co. uk/chelhol. htm

      Diabetespatiënten die chelatietherapie ondergaan, hebben vaak in de loop van de behandeling minder insuline of bloedsuikerverlagende tabletten nodig. Bovendien helpt chelatietherapie complicaties van diabetes mellitus, zoals oog-, zenuw- en nierafwijkingen en afwijkingen van de bloedvaten (versnelde aderverkalking), te voorkómen.

      http://www. wellness. demon. co. uk/chelhol. htm

      Verder vertragen voedingsvezels de maaglediging, wat leidt tot een verlengd verzadigingsgevoel, naast een verbetering van het bloedsuikerevenwicht. In die zin zijn vezels essentiële bestanddelen in onder andere een vermageringsdieet en kunnen ze bijdragen tot de therapie van diabetes mellitus.

      http://www.vig.be/

      Vaste verbindingen